ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Återförenas – efter tolv år

Clarence Frenker · 9 Jun 2011
Uppdaterad 9 Jun 2011
Tårarna rann när Dorsa och Mahnaz återförenades på Arlanda i går.

Tårarna rann när Dorsa och Mahnaz återförenades på Arlanda i går. Foto: Urban Brådhe


För tolv år sedan kidnappades femåriga Dorsa av sin pappa. Sedan dess har hennes mamma kämpat för att få hem sin dotter. I går återförenades de.

klar

Artikellänk är kopierad

Dorsa var fem år gammal när hon kidnappades till Iran av sin pappa. Sedan dess har Mahnaz Delfi kämpat för att få hem sin dotter till Sverige igen. I går, efter tolv års väntan, återförenades de på Arlanda. – Det känns underbart, jag har väntat så länge på det här, säger Mahnaz. Mahnaz Delfi lämnade den 4 juni 1999 in sin dotter Dorsa på dagis i Skärholmen. Det var sista gången de sågs. Dorsa fördes till Iran och hölls kvar i landet mot sin vilja. – Det har varit en mardröm. Varje dag har jag funderat på var hon är, vad hon gör och hur hon mår, säger Mahnaz. Tårarna rann när hon för första gången på tolv år, bortsett från ett snabbt möte i Iran 2003, i går eftermiddag kramade om sin nu 17-åriga dotter. Dagligen har hon kämpat mot myndigheter och byråkrati. – Jag har förlorat hennes barndom, nu ska vi inte förlora mer tid tillsammans. Dorsa själv säger: – Jag är jätteglad. Dorsas 49-åriga pappa greps i Sverige efter att ha varit anhållen i sin frånvaro och dömdes i februari i tingsrätten mot sitt nekande till fyra års fängelse för egenmäktighet med barn. Svea hovrätt beslutade senare att sänka straffet till tre och ett halvt år och mannen har nu överklagat till högsta domstolen, HD.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro