ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Att göra en julskiva har legat på idéstadiet i fem år”

Anneli Sandberg · 7 Nov 2012
Uppdaterad 7 Nov 2012
Mauro Scocco släpper sin första julskiva ”Årets julklapp”. 

Mauro Scocco släpper sin första julskiva ”Årets julklapp”.  Foto: Urban Brådhe


Julkänsla. Han släpper sin första julskiva och har nyligen passerat 50-årsstrecket. Metro träffar Mauro Scocco och pratar om julen, avtryck i musikhistorien och drömmen om att jobba med Agnetha Fältskog.

klar

Artikellänk är kopierad

Efter 13 album så släpper du din första julskiva ”Årets julklapp”. Varför har det dröjt så länge?  – Att göra en julskiva har legat på idéstadiet i fem år. Men allt ska klaffa. Och när vi nu fick klartecken att köra så var det dock väldigt kort om tid, så skivan är gjord på Guinness Rekordbokstid. Vi spelade in hela plattan på tre och en halv vecka. Det som utmärker den här skivan är att det inte är ett antal klassiker på den som man redan hört, säger Mauro.  

Tror du någon låt på nya plattan blir en klassiker?  – Det är ju lite förmätet att sitta och prata om själv. Men ”Julkort från New York” finns redan med på ”Absolut Christmas”, så jag håller tummarna för att den trenden fortsätter.  

Hur viktig är julen för dig?– Inte speciellt men när man får barn så blir julen viktig igen. Jag har en dotter och hon började snacka om julen redan för en månad sedan. Jag försöker fixa en traditionell och bra jul för henne för hon tycker det är världens största äventyr. 

Den 11 september i år fyllde du 50 år och överraskades av att dina artistvänner spelat in en samlingsplatta där de tolkat olika Scoccopärlor. Hur kändes det? – Det var helt otroligt. Jag var med och gjorde en sådan platta till Plura när han fyllde 50, så jag vet hur mycket jobb som ligger bakom. 

Var det ett kvitto på att du gjort avtryck i den svenska musikhistorien?– Ja, det och att jag inte gjort mig ovän med andra artister. Jag vill gärna tro att jag gjort avtryck. Det var hur som helst väldigt rörande. 

Vilken låt är du mest stolt över att ha gjort?– ”Ett långsamt farväl” är jag väldigt nöjd med. 

Vilket är ditt drömprojekt?– Att jobba med Agnetha Fältskog. Det var faktiskt på gång en gång i världen men det blev aldrig av. Det skulle vara kul att göra en hel platta med henne.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro