ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Att ta en sådan här selfie är tydligen inte okej för en polis

Aron Andersson · 4 Dec 2014
Uppdaterad 4 Dec 2014

Foto: Instagram


klar

Artikellänk är kopierad

Sex kvinnliga poliser utreds just nu för tjänstefel. Deras brott: att ta selfiebilder.

Hos New York-polisen kan det vara förbjudet att ta en selfie, åtminstone om du har uniform. Enligt Daily News i New York utreder polisen nu bilder från Instagramkontot @blueline_beauties.

– Medarbetare hos polisen får inte inte posta bilder på sig själva i uniform utan tillåtelse. Detta gäller inte bilder som är tagna i samband med officiella ceremonier, säger en talesperson för myndigheten till tidningen.

Trots att det för tillfället bara är sex kvinnor som utreds säger polisen att de även går igenom kontot @blueline_beefcakes för att se om det finns några manliga poliser som brutit mot reglerna.

Men myndighetens agerande ifrågasätts av kritiker som menar att tiderna har förändrats.

– Sociala medier är ett accepterat sätt att kommunicera i dag. Vi ser inget olämpligt i att avbildas i uniform eller i kläder som accepteras av samhället som lämpligt på sociala medier, säger Patrick Lynch som är ordförande för PBA, poliserna fackförening i New York, till Daily News.

De båda Instagramkonton som utreds har nu plockats ner.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro