ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Att ta ett steg bakåt löser inga problem”

Johan Mjällby · 10 Sep 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Det finns några varianter att ta till om man är pressad.Gå till höger eller vänster. Gå bakåt.Eller framåt.

Den hårdaste vägen är den rakaste och förstås framåt. Det måste vi inse i kväll när Ungern väntar. Det finns ingen genväg i ett VM-kval. Det är ingen ungrare som kommer att stå där med mössan i handen och klappa Zlatan, Kim, Henke och Petter på axeln och önska dom lycka till i jakten på tre poäng.Vi är pressat efter 0–0 mot Albanien. Det är nu vi ska visa att vi lärt oss att spela fotboll. Och att vi lärt oss att vi måste våga och attackera för att vinna.

Att ta ett steg bakåt, eller väja åt sidan när snaran så sakta dras åt, löser inga problem.3-5-2 är ett spelsystem som bygger på att våra yttermittfältare ska nafsa motståndarlagens spelare i baknacken. De ska känna flåset och otryggheten att ”oj, nu kommer dom igen – och vad många dom är”.

Vi ska pressa, attackera och vinna. Jag tycker inte att 0–0 mot Albaien var ett ­bottennapp. Vi skapade ändå några heta chanser och det måste vi ta med oss i kväll på Råsunda.Vi har inte råd att förlora. Och det kommer vi inte att göra.Kim Källström måste komma rättvänd och fördela bollarna. Henrik Larsson och Zlatan Ibrahimovic måste få vettiga bollar att jobba med.

Mina tre nyckelord:  Våga, tålamod, smart.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mjällby
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro