ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Åtta kärlekspar som charmat Mellopubliken

Natalie Demirian · 9 Feb 2017
Uppdaterad 16 Mar 2017
Molly och Danny, Magnus och Andreas, Pernilla och Emilio och Joy och Linnea är bara några av alla Mello-par.

Molly och Danny, Magnus och Andreas, Pernilla och Emilio och Joy och Linnea är bara några av alla Mello-par. Foto: TT/Montage


De flesta av bidragen som tävlar i Melodifestivalen handlar förstås om kärlek. Men det är inte bara i musiken som kärleken flödar. Här är åtta par som har samarbetat tillsammans i tävlingen.

klar

Artikellänk är kopierad

ABBA

Det mest framgångsrika samarbetet mellan par i Melodifestivalen står ABBA för. Benny Andersson var gift med Anni-Frid ”Frida” Lyngstad och Agnetha Fältskog var gift med Björn Ulvaeus. De slog, som bekant, genom stort i både Sverige och världen genom att vinna både Melodifestivalen och Eurovision song contest med ”Waterloo” 1974.

ABBA. Foto: Anders Westin/Westin Promotion/TT
ABBA. Foto: Anders Westin/Westin Promotion/TTFoto: Anders Westin/Westin Promotion/TT

Nanne och Peter Grönvall

De gjorde debut i Melodifestivalen 1986 i trion Sound of music där Peters dåvarande flickvän Angélique Widengren. Efter ett triangeldrama blev Nanne och Peter ett par och de har hållit ihop sedan dess. I gruppen One more time med Maria Rådsten 1996 vann de Melodifestivalen med låten ”Den vilda” och kom senare trea i Eurovision song contest.

Peter och Nanne Grönvall. Foto: TT
Peter och Nanne Grönvall. Foto: TT

Malin Olsson och Simon Peyron

SVT-profilen Malin Olsson blev ett par med Simon Peyron, sångare i metalbandet Outtrigger under Melodifestivalen 2014. De träffades i samband med att hon gjorde en intervju med honom och nu till våren ska paret få sitt första barn ihop.

Simon Peyron och Malin Olsson. Foto: TT
Simon Peyron och Malin Olsson. Foto: TT

Linnea och Joy Deb

Den här framgångsrika låtskrivarduon i Melodifestivalen är gifta. De var bland annat två av upphovsmännen bakom Måns Zelmerlöws ”Heroes” som vann både Melodifestivalen och sedan Eurovision song contest 2015. Andra framgångsrika Melodifestivalen-låtar som paret har jobbat med är Robin Stjernbergs ”You” och Ace Wilders ”Busy doing nothing”.

Joy och Linnea Deb. Foto: TT
Joy och Linnea Deb. Foto: TT

Magnus Carlsson och Andreas Lundstedt

När exparet blev tillsammans så gick Magnus Carlsson med i Andreas Lundstedts grupp Alcazar år 2002. År 2003 hamnade de på en tredjeplats i Melodifestivalen. Men deras förhållande tog slut kort därpå och Magnus Carlsson lämnade gruppen 2005. I dag är han gift med en annan man. Alcazar har ställt upp i Melodifestivalen flera gånger efter det och Magnus Carlsson har själv varit med i tävlingen som soloartist.

Magnus Carlsson och Andreas Lundstedt. Foto: TT
Magnus Carlsson och Andreas Lundstedt. Foto: TT

Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso

Vem minns inte de dansande bröderna Vito och Emilio Ingrosso bakom den då 17-åriga Pernilla Wahlgren och hennes bidrag ”Picadilly cirkus” i Melodifestivalen 1985? Pernilla gifte sig med Emilio 1993 men deras stormiga äktenskap tog slut 2002. Ett av deras tre gemensamma barn, Benjamin Ingrosso, tävlar själv som artist i Melodifestivalen i år.

Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso på deras bröllop. Foto: TT
Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso på deras bröllop. Foto: TT

Molly Sandén och Danny Saucedo

Både Danny Saucedo och Molly Sandén har varit med i Melodifestivalen flera gånger var och Danny har till och med programlett det tillsammans med Gina Dirawi. Ifjol samarbetade paret för första gången i tävlingen med Mollys bidrag ”Youniverse” där Danny var en av låtskrivarna. Låten kom på en femteplats i finalen.

Molly Sandén och Danny Saucedo. Foto: TT
Molly Sandén och Danny Saucedo. Foto: TT
klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro