ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Åttaårig flicka död – kommunen medger brister i rutinerna

Patrick Ekstrand · 1 Maj 2014
Uppdaterad 2 Maj 2014
Polisen på platsen där flickan hittades.

Polisen på platsen där flickan hittades. Foto: TT


Ett gift par har anhållits misstänkta för mord på en åttaårig flicka i Karlskrona. Paret, en 30-årig kvinna och en 31-årig man, greps i lägenheten efter det att polisen larmats till platsen på valborgsmässoafton. Socialtjänsten hade blivit meddelade om misstänkta missförhållanden i hemmet redan under påskhelgen – men ärendet blev liggande.

klar

Artikellänk är kopierad

Men hos socialtjänsten föll ärendet mellan stolarna trots att det kunde anses vara akut.

– Polisen faxade ett PM under påskhelgen. Vi borde ha kontaktat flickan och familjen samma dag det kom in, säger Anette Gladher, tillförordnad chef på socialförvaltningen i Karlskrona.

Men PM:et, som faxades till ett kontor som var stängt, låg liggande sedan kontoret hade öppnat efter påskhelgen. Faxet hittades inte förrän efter att flickan hade dött.

– Det är ett allvarligt missförhållande. Vi har anmält oss själva till Inspektionen för vård och omsorg som är vår tillsynsmyndighet, säger Gladher.

Polisen är mycket förtegen om omständigheterna och Lotta Hansson ville på torsdagen inte avslöja huruvida flickan var död redan när den första patrullen kom till platsen efter att ha larmats dit av SOS Alarm. Det finns heller ingen uppgift om dödsorsaken.

klar

Artikellänk är kopierad

Patrick Ekstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro