ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Åttaårig pojke dog i USA:s gränsförvar på julafton

David Peterson · 26 Dec 2018
Uppdaterad 26 Dec 2018
Bilden visar kistan till den sjuåriga flicka som avled tidigare i december.

Bilden visar kistan till den sjuåriga flicka som avled tidigare i december. Foto: TT


En åttaårig pojke från Guatemala dog i amerikanskt förvar på julafton. Han är det andra barnet som dött efter att ha frihetsberövats av USA:s tull- och gränsmyndighet den här månaden.

klar

Artikellänk är kopierad

Den amerikanska gränsvakten säger att pojken förkyld och hade feber, skriver Washington Post. Först uppgav myndigheten att den åttaåriga pojken hade avlidit på juldagen men de har nu korrigerat händelseförloppet och uppger nu att han dog på julafton.

Pojken, kördes tillsammans med sin pappa, till ett sjukhus i Alamogordo i delstaten New Mexico på julafton men skrevs ut samma eftermiddag. Han fick penicillin och ibuprofen mot förkylningen. Men på eftermiddagen började han att må illa och kräktes och kördes tillbaka till sjukhuset.

Sent på kvällen, strax innan midnatt, dog pojken på sjukhuset.

Den amerikanska tull- och gränsmyndigheten kommer nu att undersöka alla barn som finns i förvar. De uppger inte hur många barn det handlar om men enligt Washington Post kan det handla om tusentals. Några ytterligare detaljer finns ännu inte.

I början av månaden avled en sjuårig flicka från Guatemala ett par timmar efter det att hon frihetsberövats av gränsmyndigheten. Det dödsfallet har inte heller fått någon officiell förklaring.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro