ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Åttaåringar i gäng sexofredade tjejer

Clara Guibourg · 14 Jul 2014
Uppdaterad 14 Jul 2014

Foto: TT


En rad sexuella ofredanden mot unga flickor har klarats upp. Polisen har hittat förövarna – och de är en grupp pojkar i 8-12-årsåldern.

klar

Artikellänk är kopierad

– Pojkarna har gått ihop i en grupp på cirka fem personer och valt ut ett offer som de har omringat, säger Sten Melander, utredningsbefäl på polisen i Trollhättan, till lokaltidningen TTELA.

Åtminstone tio fall av ofredanden mot flickor så unga som tio år rapporterades in till polisen under våren och sommaren i Trollhättan. Offren omringades enligt polisen på offentliga platser av en grupp på cirka fem personer som tafsade på dem och slet i deras kläder. Polisen misstänkte tidigt ett samband mellan fallen, och nu har alltså förövarna identifierats. 

Enligt TT ska två bröder, 10 och 12 år gamla, ha varit drivande i gänget. Förutom sexuella ofredanden, mot huvudsakligen tonåriga flickor, ska de även ha gett sig på jämnåriga pojkar och vuxna, med verbala trakasserier och spottattacker.

– Det är väldigt ovanligt att sådana här småbarn bildar gäng, säger Sten Melander till Göteborgs-Posten

Polisen har hittills identifierat fem pojkar som medlemmar i gänget, men jobbar just nu vidare för att se om fler kan vara aktuella i utredningen, som lämnats över till socialtjänsten. 

– De här är så små, så det blir ingen rättslig prövning, säger Sten Melander till Göteborgs-Posten.

klar

Artikellänk är kopierad

Clara Guibourg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro