ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Åttaåringens familj dog i mordbrand – allt hon önskar sig nu är julkort

Aron Andersson · 10 Dec 2015
Uppdaterad 10 Dec 2015

Foto: Facebook / Skärmdump


8-åriga Safyre Terry överlevde den mordbrand som dödade hennes pappa, syster och två bröder. Nu vill hon få julklort för att göra julen bättre.

klar

Artikellänk är kopierad

När brandmännen flyttade på Safyre Terrys pappas kropp hittade de henne under honom. Han hade använt sina sista krafter för att skydda dottern, som ensam överlevde branden.

Safyre var fem år när det började brinna i familjens hem i maj 2013. De hade en lägenhet i Shenectady i amerikanska delstaten New York. Hennes pappa, syster och två bröder dog och själv fick hon brännskador på över 75 procent av kroppen.

– Läkarna gjorde det bara så bekvämt som möjligt för henne tills det att hon skulle dö. Men hon ville leva, säger flickans faster Liz Dolder till Washington Post.

Safyre är nu åtta år gammal och bor hos sin faster. På grund av skadorna har hon genomgått över 50 operationer. Hon har blivit av med sin högra hand, och sin vänstra fot.

Liz Dolder har skapat en sida på Facebook som handlar om Safyre. Där har hon delat en bild där hon ber främlingar skicka julkort till åttaåringen, som hon ska kunna sätta upp i en särskild julkortsgran. Efter att vädjan gått ut har det även startats kampanjer på andra sajter för att få in så många julkort som möjligt. Flera nyhetssajter har skrivit om insamlingen och delat adressen vidare.

►LÄS MER: Hennes dejtingannons har gjort succé världen över: ”Jag är inte giftasmaterial”

Den åttaåriga flickan har redan fått flera kort. Ett av dem har Liz Dolder delat med sig av på Facebook. Där står det bland annat:

”Du är en vacker flicka, och du förtjänar all lycka i världen”.

– Det är överväldigande. Jag gråter floder, för när du har sett det fula i världen, och sedan ser världen samlas för hennes skull, det går inte att beskriva i ord. Jag blir så rörd, säger Liz Dolder till Washington Post.

Den som vill skicka ett julkort till Safyre kan adressera det till:

P.O. Box 6126 Schenectady, NY 12306, USA

►LÄS MER: Sjuka Valentina, 14, ville få hjälp att dö – nu har hon ändrat sig

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro