ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Åttonde säsongen av Game of thrones kommer i april nästa år

Björn Sjö · 13 Nov 2018
Uppdaterad 13 Nov 2018
Game of thrones-ensemblen prisades på Emmy-galan i Los Angeles i höstas.

Game of thrones-ensemblen prisades på Emmy-galan i Los Angeles i höstas. Foto: IBL


Efter en lång tid av spekulationer kommer nu besked. Den sista säsongen av tv-serien Game of thrones” får svensk premiär i april 2019.

klar

Artikellänk är kopierad

Den åttonde och sista säsongen av succéserien består av sex avsnitt, meddelar HBO Nordic i ett pressmeddelande.Serien sänds på HBO Nordic och C More i Sverige.

Påminner om första avsnittet

Den sista säsongen inleds med något som påminner om seriens allra första avsnitt. Då var det Robert Baratheon och hans följe av soldater som red fram till familjen Starks hem. Nu är det i stället Daenerys och hennes armé.

Säsongen börjar i Winterfell, och sedan följer möte mellan flera centrala rollfigurer i  serien – några för första gången.Alla förbereder de sig för det oundvikliga: invasionen av de dödas armé med The Night King.

Det påstås vara den största oavbrutna actionsekvens som någonsin filmats för film eller tv.Stridsscenerna filmades utomhus i 55 dagar, för att sedan kompletteras med flera veckors inspelning i seriens stora studio.Regissör är Miguel Sapochnik, som ansvarade för seriens storslagna avsnitt ”Battle of the Bastards”.

Filmades i 55 dagar

Varje enskilt avsnitt har kostat minst 15 miljoner dollar att göra.En uppföljning till serien ska börja spelas in nästa år. Den ska utspela sig före händelserna i ”Game of thrones”.

klar

Artikellänk är kopierad

Björn Sjö
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro