ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Audio Pro levererar utmärkt ljud med en rimlig prislapp

Jonas Ekelund · 2 Feb 2019
Uppdaterad 2 Feb 2019
A10 kan användas med Bluetooth.

A10 kan användas med Bluetooth. Foto: Audio pro


Audio Pro A10 passar in i vilket hem som helst och rundstrålande ljud gör den lättplacerad.

klar

Artikellänk är kopierad

Audio Pro har länge varit testfavoriter med sitt ikoniska utseende och utmärkta ljud för en rimlig prislapp. De har det senaste året utökat T-seriens Bluetooth-högtalare med C-serien som även har multirum.

Exempelvis de utmärkta Addon C10 och Addon C3, som även har batteridrift. Audio Pro A10 är det senaste steget i utvecklingen där högtalaren vågar gå ifrån sitt traditionellt nakna utseende och klär sig i tyg.

Funkar med Bluetooth

A10 kan användas med Bluetooth. Men det är när man ansluter den till nätverket som den verkligen kommer till sin rätt. Genom appen installerar man den enkelt och ser då även andra multirum-högtalare i hemmet.

Man kan skapa grupper eller skapa stereopar. Från appen kan man även länka högtalaren till sin Amazon Alexa-app för att kunna styra uppspelningen med rösten.

Dock måste man göra det från telefonen då högtalaren inte har någon mikrofon. Och i väntan på stöd för svenska måste man använda engelska. Högtalaren är dock lättstyrd med hjälp av knapparna på ovansidan, ­inklusive snabbknappar.

180 graders ljudspridning

Tidigare har Audio Pro byggt ganska traditionella högtalare med två framåtriktade diskanter och ett mellanregisterelement som även skött basen.

I A10 har man i stället en dedikerad subwoofer som sköter om frekvenser upp till 300 Hz, samt ett BMR-element till diskant/mellanregister. Det är detta som gör det möjligt att få 180 graders ljudspridning.

Kompromissen är att det inte låter riktigt lika dynamiskt som med Addon A3. Basen är inte heller riktigt lika taktfast. Men vi pratar om nyanser här och A10 låter fortfarande balanserat och förhållandevis neutralt. Jämfört med den något mindre och något dyrare Sonos One så ­föredrar vi faktiskt A10.

Med A10 tar Audio Pro steget från uppseendeväckande bordshögtalare till mer placerings- och heminredningsvänliga högtalare.

Med sitt rundstrålande ljud och tygklädda yttre är det betydligt lättare att hitta en plats för den, där den både låter bra och inte stör synintrycket.

Den passar ändå in i Audio Pros multirum-ekosystem. Man kan alltså ha en A10 i köket och en kraftig Drumfire i vardagsrummet, men ändå lyssna på samma musik.

Betyg: 4/5

Plus: Vardagsrumsvänligt utseende. Lätt-placerad på grund av rundstrålande ljud. Amazon -Alexa-stöd.

Minus: Ingen mikrofon för Alexa-styrningen.

pil
Audio Pro A10

Uteffekt: 52 watt.

Frekvensomfång:55 Hz–20 kHz.

Element: 1 x 1,25 + 1 x 3(2 x 4,5) tum.

Anslutningar: Aux, Bluetooth 4.0, wifi.

Funktioner: Multirum, Amazon Alexa-stöd.

Mått: 19 x 14 x 14 cm.

Pris: 2 000 kronor.

Givet det nätta formatet och överkomliga priset låter det väldigt balanserat och trevligt från alla håll från den tygbeklädda Audio Pro A10.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Ekelund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro