ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Audioboo låter dig twittra med rösten

Thomas Lövgren · 1 Jun 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Stephen Fry.

Stephen Fry. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Audioboo vill sätta ljud till sociala medier. Twittergurun Stephen Fry är en av de mest lyssnade.

Brittiska Audioboo siktar på att bli ett Twitter för det talade ordet. Tjänsten är direkt knuten till andra sociala medier och låter användaren ladda upp en ljud-snutt, så kallade ”boos”, lägga till en bild och dess-utom kan man tagga hela paketet med positionsdata.– Användarna kan göra egna reseguider genom att tagga intressanta platser och spela in meddelanden om dem, säger grundaren Mark Rock.

Tjänster har också lockat kändisar som Stephen Fry. Fry är en frekvent användare av Twitter och har introducerat Audioboo för sina 450 000 fans genom att låta dem gissa ett ord som skriks ut av hans publik i tv-programmet QI.

Mark Rock tror också att Audioboo är intressant för användare för att det erbjuder ett alternativ till videosajter.– Hittills har ljud på nätet handlat om musik, men att bara prata väcker känslor och sätter i gång lyssnarens fantasi på ett annat sätt än video, som är mer direkt.

klar

Artikellänk är kopierad

Thomas Lövgren
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro