ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

AUG blir dyrare och 3 andra viktiga ändringar i nya CS:GO-patchen

Erik Glanell · 14 Mar 2019
Uppdaterad 14 Mar 2019
AUG kommer i fortsättningen att återigen kosta 3300 dollar.

AUG kommer i fortsättningen att återigen kosta 3300 dollar. Foto: Valve, TT


CS:GO-proffsens önskningar blev besannade under natten till onsdagen när CS:GO fick en ny stor patch.

klar

Artikellänk är kopierad

Aug-priset

En av de mest omtalade trenderna i CS:GO den senaste tiden kan vara över. I och med den nya uppdateringen tas priset på AUG tillbaka till 3300 dollar. Något som kommer göra den mindre attraktiv att plocka upp för antiterroristerna i framöver.

Förlustbonus

Systemet kring förlustbonus, alltså de pengar du får när ditt lag förlorar en runda, görs om. Tidigare har det ekonomiska systemet i CS:GO byggt så att du får en ökad bonus varje förlorad runda. När du sedan vinner en runda, men förlorar den följande så har ditt lag återställts till den lägsta förlustbonusen.

Efter uppdateringen kommer varje förlorad runda, upp till fyra i rad, att generera mer bonus medan en rundvinst gör att du går tillbaka ett steg i bonusstegen.

Genom tiderna har det faktum att lag ”resettats” haft en stor inverkan på det fortsatta spelet och det nya systemet gör det i praktiken lättare att göra en comeback.

Fler skott i M4A1-S

Den största anledningen till att en stor majoritet av proffsspelarna valt att använda M4A4 framför den ljuddämpade M4A1-S är att den har haft fler skott i magasinet. Nu blir det en liten ändring på den fronten.

M4A1-S har efter uppdateringen 25 skott i magasinet och 75 i reserv i stället för sina tidigare 20 respektive 60 skott.

Flash-assist

Spelare som bländat en spelare med en flash-granat får numera en assist om en annan lagkamrat dödar denne. Assisten är tänkt att visas precis som en döds-notis görs i dag uppe i grafiken till höger.

Den här ändringen har däremot fått mycket kritik och Metro Esport har även skrivit en analys om varför synliga flash-assists inte är en bra idé. Den analysen kan du läsa här.

Läs hela uppdateringsförklaringen här.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro