ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Augusti öppnar starkt – med sol och sommarvärme

Joel Linde · 31 Jul 2015
Uppdaterad 31 Jul 2015
Glada nyheter för den badsugne.

Glada nyheter för den badsugne. Foto: Scanpix


Frågan många ställer sig är om det någonsin har regnat så här mycket på sommaren förut, och om det kommer att bli bättre innan hösten är här. Och ja, det blir bättre.

klar

Artikellänk är kopierad

Svenskarna har luttrats denna sommar, och hoppet om sol kanske har övergett många. Men augusti kommer in starkt.

– Det ligger ett högtryck över Centraleuropa som sätter prägel på Skandinavien, så till helgen blir det rätt så bra väder, säger Martin Hedberg, meteorolog på vadercentralen.se.

– Lördagen ser ut att bli en riktigt bra dag, med den här sommarens mått mätt. Temperaturen åker väl upp till strax över 20 grader, det får man ju vara nöjd med en sådan här sommar.

Det glädjebeskedet gäller främst för Götaland, Svealand och södra Norrland, som får mycket sol och temperaturer över 20 grader. Däremot får Norrbotten och Västerbotten en del regnfyllda moln under lördagen. Och solen hänger kvar under söndagen, till viss del.

– Under söndagen börjar dagen med bra väder, men det kommer in ett regnområde över de västra delarna av Svealand. Så det blir ändå lite ostadigt.

Början på nästa vecka kommer också att bjuda på sommarväder. På måndag ligger fortfarande högtrycket kvar och det blir 20 grader och soligt i stora delar av Götaland, Svealand och södra Norrland.

– Men sen på onsdagen kommer det in ett nytt regnområde.

Nej, regnområdena verkar inte försvinna, trots luckorna av sol. Men däremot fortsätter temperaturen att stiga. Och för den som tycker om att bada är det positiva nyheter.

– Dag för dag så blir det lite varmare nu i början av augusti. Lufttemperaturen brukar vara som högst i månadsskiftet juli augusti, sen brukar vattentemperaturerna vara lite bättre i augusti eftersom det inte har hunnit bli så varmt i juli. Det är nu i månadsskiftet som sommaren ska vara som bäst, så det är ju trevligt att kunna få till lite bra sommar i början av augusti.

Polisen: Därför ska du inte sova med fönstret öppet

klar

Artikellänk är kopierad

Joel Linde
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro