ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Auktionerar ut bokmanus – för tyfonens offer

Viktor Bendz · 20 Nov 2013
Uppdaterad 21 Nov 2013

Författaren Dag Öhrlund auktionerar ut sin kommande bok till förmån för tyfonens offer på Filippinerna. På en dag ökade buden från 400 till 7500 kronor. – Om jag kan bidra med mitt författarskap, anser det vara tjänstefel att inte göra något.

klar

Artikellänk är kopierad

Författaren Dag Öhrlund auktionerar ut sin kommande bok till förmån för tyfonens offer på Filippinerna
Författaren Dag Öhrlund auktionerar ut sin kommande bok till förmån för tyfonens offer på FilippinernaFoto: Natanael Johansson

”Besökaren” är en psykologisk thriller som handlar om en manlig författare som blir förföljd och utsatt av en kvinnlig stalker. Boken är färdigskriven och genomgår just nu slutredigering. Det färdiga originalmanuset, fullt med rättningar, strykningar och post-it-lappar, var på väg att slängas. Boken släpps först i april.

Men i fall det skulle finnas möjlighet att få pengar för manuskriptet, för att skänka till tyfonens offer, tyckte Dag Öhrlund att det skulle vara korkat att inte auktionera ut det. På onsdagkvällen låg det högsta budet på 8500 kronor.

– Alla mina fel och brister syns klart och tydligt men om 8500 kronor kan hjälpa personer i akut nöd blottar jag gärna mina brister, säger han.

Dag Öhrlund har skrivit framgångsrika deckare och kriminalromaner både på egen hand och tillsammans med den danske författaren Dan Buthler. Bland annat romanserien om Jacob Colt. De har tidigare agerat för välgörande ändamål, bland annat till förmån för Barncancerfonden och Situation Stockholm.

– En tankeprocess påbörjades för ett par år sedan som utmynnade i att jag, om jag kan bidra med mitt författarskap, anser det vara tjänstefel att inte göra något.

Auktionen pågår på författarens officiella Facebooksida, Dag Öhrlund Författare. Han uppmanar fler författare att följa hans exempel.

– Kan man göra något ska man göra något.

►LÄS MER: 600 000 tyfonoffer ännu inte nådda

►LÄS MER: Desperat hjälpbehov i Filippinerna

►LÄS MER: Stor vilja att hjälpa Filippinerna

klar

Artikellänk är kopierad

Viktor Bendz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro