ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Australisk komikerstjärna stöttar Karin Adelsköld

Emma Björkman · 21 Maj 2014
Uppdaterad 21 Maj 2014

Den svenska komikerkonflikten har väckt internationell uppmärksamhet. Komikern Karin Adelsköld stöttas av den australiska komikern Pam Ann.

klar

Artikellänk är kopierad

Pam Ann.
Pam Ann.Foto: Pamann.com

Nu visar ytterligare en kvinnlig komiker sitt stöd för Karin Adelsköld i konflikten med Mårten Andersson och humortävlingen ”Amelia comedy queen”. 

I ett inlägg på Facebook delar den australiska komikern Pam Ann, vars riktiga namn är Caroline Reid, sin åsikt om Mårten Anderssons uttalande att kvinnliga komiker inte lockar publik:

”Det här meddelandet hänvisar till någon skitstövel i Stockholm som sa att kvinnor inte är roliga! Hans namn är inte värt att ödsla tid på eftersom ingen ändå känner till honom!” skriver hon. Pam Ann, som uppträder i Stockholm den 12 oktober, är tydlig med att hon står på kvinnornas sida. ”Stöttar kvinnor i mansdominerade branscher i hela världen som tvingas tolerera skitstövlar!” skriver hon. Karin Adelsköld och Mårten Andersson var involverade i en humortävling arrangerad av Amelia. I ett internmejl, som Karin Adelsköld publicerade på Twitter, skrev Mårten Andersson bland annat ” ju fler kvinnor på scen, desto färre i publiken”. Amelia avslutade samarbetet med Karin Adelsköld och det fick komikerna Josefin Johansson och Anna Blomberg att hoppa av humortävlingen i protest.  ► LÄS MER: Två komiker hoppar av humortävling i protest

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro