ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Autistiske Jonatan, 22, söker jobb genom Blocket

Emmelie Wallroth · 2 Okt 2014
Uppdaterad 2 Okt 2014

Kommunen ordnade ingen daglig verksamhet till autistiske Jonatan, 22. Då tog han saken i egna händer.

klar

Artikellänk är kopierad

I en annons på Blocket skriver Jonatan att ”då Falu kommun inte har ordnat någon daglig verksamhet åt mig så söker jag enklare budkörning åt företag och privatpersoner inom Dalarna med omnejd”, vilket Dala-Demokraten också uppmärksammat.

– Det kommunen har erbjudit har inte passat honom, säger Krister Björklund, Jonatans pappa, till Metro.

Han berättar att Jonathan bland annat har fått erbjudande om att åka runt och samla in hundbajspåsar. Krister har själv lagt fram förslag på vad Jonatan skulle kunna göra för kommunen.

– Men det fick inget genomslag. Det är viktigt för honom att känna han har någon funktion, så jag lade ut det här lite som en protest. Vi trodde aldrig att det skulle få så stort genomslag.

Både företag och privatpersoner har ringt och visat intresse för Jontes budbil. Eftersom han redan får aktivitetsstöd så vill han bara ha milersättning för körningarna. Då Jonatan själv inte har något körkort är det hans assistent som kommer agera chaufför.

– Då det är hans sinnesstämning som styr väldigt mycket så får det inte vara för viktiga transporter, säger Krister Björklund.

Dala-Demokraten har pratat med Jonatan som berättar att han och assistenten har övat genom att åka till olika adresser med ”fejkpaket”.

– Jag vill köra i Dalarna och till Gävle och Norberg. Det är tråkigt att vara hemma, säger Jonatan till tidningen.

Marie Pettersson är chef för LSS inom Falu kommun. 

– Om man har önskemål vad man kan tänka sig kanske vi inte alltid kan tillgodose det, säger hon till Dala-Demokraten.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro