ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Automaten skriver ut en “Mini-Me i 3D

Tomas Lundin · 12 Nov 2012
Uppdaterad 12 Nov 2012
omote3D

omote3D


klar

Artikellänk är kopierad

Vem har inte drömt om att ha en liten kopia av sig själv? Nu kommer fotobåset som gör en “Mini-Me” i plast medan du väntar.

Prylbloggen har skrivit en hel del om att 3D-skrivare så sakta börjar bli en pryl för vanliga dödliga. Det mesta har handlat om att apparaterna börjat bli så billiga att det är fullt möjligt att ha en hemma. Den första 3D-fotoautomaten väcker i stället tanken att 3D-printern kanske inte alls blir en hemmamaskin.

Omote 3D skannar av dig och gör sedan en liten plastfigur som är en exakt replika i färg.

Om det här löpande band-printandet går att göra tillräckligt överkomligt är det lätt att se möjligheten för till exempel haltande fotohandlare att investera i en maskin. Enbart marknaden för plastfigurer till bröllopstårtor borde vara enorm.

Båset ska vara öppet för kunder i Harajuku i Tokyo i januari. Om du skulle råka ha vägarna förbi kan du förboka här. Men det är inte billigt. Den minsta figuren, som är tio centimeter hög, kostar runt 1 800 kronor.

Via Spoon & Tamago

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro