ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Äventyraren Aron Anderson visar sina bästa övningar för att komma igång med träningen

Carolina Klüft · 20 Feb 2017
Uppdaterad 17 Mar 2017
Carolina Klüft och äventyraren, föreläsaren Aron Anderson som visar olika träningssätt, skuggboxning.

Carolina Klüft och äventyraren, föreläsaren Aron Anderson som visar olika träningssätt, skuggboxning. Foto: Henry Lundholm


Carolina gästas den här veckan av äventyraren och föreläsaren Aron Anderson som ger er några av sina bästa övningar för att komma igång med fysisk aktivitet och hitta en bra balans i vardagen.

klar

Artikellänk är kopierad

Övningar:

Dips

Det här är en av mina favoritövningar för att stärka triceps (baksidan på armen) samt skuldrorna. Du kan variera hur tungt det blir med hur långt fram du har benen samt hur djupt ner du går (hur mycket du böjer i armarna). Testa försiktigt i början och öka sen belastningen.

Axelpress med juicepaket

För vissa övningar är det bra med lite tyngd och har man inga vikter hemma kan man använda till exempel juicepaket som i bilden. Testa olika varianter som där man drar handen från hängandes längs sidan upp till fullt utsträckt läge eller att börja vid axeln och sen sträcka fullt ut över huvudet. Variera även med att köra varannan arm eller båda samtidigt. Tänk även på att ha en rak och bra hållning samt att ”nypa” in skulderbladen.

Andning

Att få in ordentligt med syre i kroppen är a och o för att ha hög energi under dagen. I den här övningen andas du in när du sträcker upp armarna för att sen andas ut när du för ner dem. Försök att känna att magen rör sig när du andas. En av mina favoritövningar när jag behöver få mer energi under dagen.

Skuggboxning

Ett perfekt sätt att få upp flås med en kompis! Sitt eller stå på ett lagom avstånd från varandra och boxas försiktigt i varandras handflator. Ta det försiktigt till en början så att ni hittar en behaglig rytm utan att råka träffa fel. Kul uppvärmning inför till exempel ett träningspass.

Fakta Aron Anderson:

Aron Anderson är äventyraren som sitter i rullstol sen 10-års ålder då han opererades för cancer. Sen dess har han bland annat bestigit Kebnekaise som första person i rullstol, simmat över Ålands hav med bara armarna och nu senast skidat till Sydpolen i en specialbyggd sitski. Aron är dessutom ambassadör för Barncancerfonden och har samlat in mer än 10 miljoner kronor till deras livsviktiga arbete.

klar

Artikellänk är kopierad

Carolina Klüft
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro