ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Avgångsvederlag ska få 1|000 Ericssonanställda att sluta

Stockholm TT · 8 Maj 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

-Erbjudandet gäller anställda i Sverige i de aktuella åldrarna, där vi ser att vi i stort sett inte har någon personalomsättning alls eller kring en procent och därmed inte kan anställa yngre och nyutbildade ingenjörer, säger Ericssons personalchef Marita Hellberg till TT. Som mest kan den som vill sluta få med sig 18 månadslöner, en starthjälp på 50 000 kronor och hjälp att hitta en ny karriär. Förutsättningarna är att man fyllt 35 år och har jobbat åt Ericsson i sex år. 17 000-Det innebär att vi vänder oss till 17 000 av Ericssons 21 000 anställda i Sverige, säger Marita Hellberg. Hon vill se det som en möjlighet för den som går i förändringstankar, men inte velat eller vågat ta steget. Det är heller inte tvärsäkert att den som vill får sluta. Det avgörs av varje avdelningschef och det finns undantag. Anställda inom Enterprise, Microwave i Göteborg, Ericsson Cable eller vid plattformstillverkningen i Lund får finna sig i att jobba kvar. -I Lund ska vi nyanställa 130 personer och andra har redan genomfört olika program, säger Hellberg. Propp I samband med den stora neddragningen för några år sedan försvann i stort sett alla äldre anställda. Kvar blev de medelålders 50- och 60-talisterna.

Förr var det 40-talisterna som beskrevs som proppen i arbetslivet, nu får till och med de födda på 60-talet hacka i sig att de hindrar yngre att komma in på arbetsmarknaden.

På Ericsson i Sverige är 6 procent (1 300 anställda) under 30 år, tre procent (700 anställda) över 58 år och över 60 procent är i den aktuella åldersgruppen 35- 50 år.

Redan i samband med Ericssons stämma för några veckor sedan beskrev vd Carl-Henric Svanberg ålderstrukturen och den låga personalomsättningen som ett problem och sade att något måste göras. Målet är en personalomsättning på cirka tre procent om året. Nyanställer-Det här är ett strategiskt beslut för att göra det möjligt att föryngra personalen. Under tre år räknar vi med att kunna fylla luckorna med cirka 300 nyanställningar om året, säger Marita Hellberg. Medelåldern bland Ericssons anställda i världen är 38 år, i Sverige 41 år. -Problemet är inte snittåldern utan att ålderspyramiden ser ut som den gör hos oss och vi får in för få från nästa generation, säger Marita Hellberg.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro