ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Avgörande analyser klara under dagen

Metro · 30 Jul 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Två DNA-analyser som kan vara avgörande för rättegången mot den 31-åriga tyskan, kommer att bli klara under dagen. Dels handlar det om djurhår, som har hittats på tyskans kläder. Håret jämförs med det från Arbogafamiljens båda katter. Därutöver jämförs den hårtuss som hittades i Arbogamammans hand efter morden med hennes eget DNA. Även det kan ha avgörande betydelse; visar det sig att håret tillhör en tredje, oidentifierad person, kan det vara mycket försvårande för åklagaren.Hittills har åklagare Frieda Gummesson indicier och 56 vittnen att luta sig mot. Men ingen teknisk bevisning alls.

Övervakningsbilden: Tyskan har identifierats vid Arbogas tågstation vid tiden för mordet.
Övervakningsbilden: Tyskan har identifierats vid Arbogas tågstation vid tiden för mordet.
Hammaren som hittades på Skavsta flygplats har inte kunnat bindas till morden.
Hammaren som hittades på Skavsta flygplats har inte kunnat bindas till morden.
Tyskan har setts med ett par skor som matchar de avtryck som fanns på brottsplatsen.
Tyskan har setts med ett par skor som matchar de avtryck som fanns på brottsplatsen.

ÅKLAGARENS BEVISNING• Mammans minnesbilder: I det nionde polisförhöret med mamman berättar hon om en tysk kvinna som sambon har haft en relation med och som hon tycker att polisen borde kolla upp. Hon har vissa minnesbilder av gärningsmannen som delvis stämmer överens med tyskans utseende.• Lånet: Tyskan ska ha lånat en summa pengar av en kompis – enligt åklagaren för att finansiera resan till Arboga.• Resedagboken: Tyska ska ha skrivit en dagbok där hennes känslor för mammans sambo framgår.• Brevet: Tyskan ska ha skrivit ett brev till styvpappan där hon berättar om sina känslor.• Journalerna:Här finns anteckningar om att kvinnan själv sagt att det avslutade förhållandet med styvpappan fått henne att må psykiskt dåligt.• Vittnesmålen: Flera personer ska ha sett en person med 32-åringens signalement röra sig i området runt brottsplatsen dagarna före mordet. Hon har även själv medgett att hon varit i Arboga vid tidpunkten för mordet.• Skorna: Den tekniska bevisning som åklagaren anser placerar 32-åringen i familjens hus är skospår. Skorna har inte hittats, men det finns fotografier på kvinnan när hon har på sig ett par skor som matchar avtrycken.men mätarställningen visar att hon inte varit där.• Lögnerna: Flera saker tyder på att tyskan ljuger. Bland annat  har kvinnan själv sagt att hon hyrde en bil för att åka till Örebro,

BEVISEN SOM SAKNAS• Mordvapnet: Det gjordes tidigare ett stort nummer av den hammare som hittats. Men den har inte gått att knytas till morden.• Hårtussen: Mamman höll en hårtuss i handen. Det har inte gått att göra någon DNA-analys på den som skulle kunna visa att det var tyskans hår.• Katthåret: Det har hittats katthår på tyskans kläder – men testerna som skulle kunna visa att håret kommer från bostaden i Arboga är ännu inte klara.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro