ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Avgörande nära om renovering av Pennygården

Peter Löwendahl · 5 Dec 2012
Uppdaterad 5 Dec 2012
Men Daniel Carlenfors och Malin Fricke, både boende i Pennygången och engagerade i Pennygångens framtid, har  inget större hopp om att nämnden ska gå på deras linje.

Men Daniel Carlenfors och Malin Fricke, både boende i Pennygången och engagerade i Pennygångens framtid, har  inget större hopp om att nämnden ska gå på deras linje. Foto: Lena Garnold


I dag tar hyresnämnden upp Stena Fastigheters renoveringsplan av Pennygången. Men hyresgästerna har inte stort hopp om att de får rätt. – Som lagstiftningen ser ut i dag kan vi bara dra ut på det väldigt länge, säger Daniel Carlenfors, boende Pennygången.

klar

Artikellänk är kopierad

Balkonger, parkettgolv och säkerhetsdörrar. Det är en del av vad Stena Fastigheter vill göra när husen på Pennygången ska renoveras. Men alla hyresgäster har inte godkänt renoveringen och i dag har hyresnämnden kallat elva av dem till förhandling. 

Stena Fastigheter är dock så säkra på att de kommer att vinna i hyresnämnden att de i går skickade ut information till de boende om att de hoppas komma i gång med renoveringen i april. Daniel Carlenfors, boende Pennygången och engagerad i nätverket för Pennygångens framtid, håller med.

– Som lagstiftningen ser ut nu kan vi bara dra ut på det väldigt länge. 

Han vill att politikerna uppmärksammar frågan, lokalt och på riksnivå.

– I min dröm blir detta 2014 års största valfråga. Då kan det bli lagändringar kring vad hyresvärden får lov att göra, hur den får göra det och vilket skydd som finns för hyresgästen, säger Daniel Carlenfors.

Det många av de boende i Pennygången har reagerat på är just att de inte har någon möjlighet att påverka renoveringen. 

– Det finns ju folk i området som har råd att bo kvar, absolut. Och om de vill ha det där lilla extra så ska de få välja till det. Absolut. Men alla ska ju inte bli påtvingade det så att man inte tvingas flytta för att man inte har råd med ny parkett, säger Malin Fricke, boende på Pennygången och engagerad i Pennygångens framtid. 

Hyresnämndens utslag kommer inom ett par veckor.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Löwendahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro