ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Avhoppad torped mål för attentatet

Daniel Olsson · 25 Sep 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

En 33-årig torped som hop­pade av Original Gangsters tidigare i år tros ha varit målet för sprängattentatet i Munkebäck under ons­dagskvällen.

Flera fönsterrutor i trappuppgången krossades. En ung kvinna och hennes två små barn befann sig i lägenheten, där   33-åringen är folkbokförd, när sprängladdningen briserade utanför dörren vid 22-tiden. Men ingen skadades.   Gärningen utreds av polisen som försök till mord och allmänfarlig ödeläggelse. – En känd kriminell är knuten till den aktuella bostaden men han bor inte där, säger Sven Alhbin, operativ chef vid länskriminalpolisen.Den 33-årige mannen dömdes i februari tillsammans med två andra medlemmar i Original Gangsters till tre månaders fängelse för utpressning och försök till utpressning. Han har även tidigare anlitats som torped vid indrivning av skulder i den kriminella världen. I dag ska han ha lämnat sitt tidigare gäng, eventuellt har han anslutit sig till en annan konstellation.En hypotes som polisen arbetar efter är att dådet skulle kunna vara en vedergällningsaktion för att 33-åringen lämnat den kriminella gemenskapen. Dådet ska inte ha koppling till några andra uppmärksammade händelser inom Göteborgs gängmiljö. 

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro