ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Avhoppare: Nordkorea könsstympar kortvuxna och testar kemiska vapen på handikappade

Aron Andersson · 12 Dec 2014
Uppdaterad 12 Dec 2014

Foto: TT


klar

Artikellänk är kopierad

Nordkoreanska avhoppare säger nu att regimen utför kemiska experiment på landets handikappade. ”Männen kastrerades så att de skulle dö ut”.

32-åriga Ji Seong-ho flydde från Nordkorea 2006. Flera år tidigare förlorade han både vänster ben och vänster hand efter att ha blivit påkörd av ett tåg. Nu protesterar han mot landets inställning till handikappade och skriver en bok om ämnet.

Enligt honom kidnappas handikappade barn av myndigheterna och föräldrarna får aldrig se dem igen.

– Regimen hävdar: ”Det finns inga människor med handikapp under Kims styre och alla är jämlika och lever väl”. Och samtidigt som den propagandan sprids så kidnappas barn och genomlider fruktansvärda saker och dör, säger han till The Telegraph.

Han hävdar också att han pratat med två avhoppare som vittnar om att kortvuxna förs till en särskild by i Ryanggang-provinsen, där de blir lämnade.

– Männen kastrerades så att de skulle dö ut. Det finns ingen kvar där längre, säger han.

Förenta nationerna har tidigare i år bekräftat att de hört uppgifter om experiment på handikappade i landet, men att de inte lyckats bekräfta uppgifterna, skriver Telegraph.

Tidningen har även pratat med en tidigare officer från nordkoreanska styrkor som menar att regimen tidigare testat biologiska och kemiska krigsvapen på handikappade barn och vuxna.

– Regimen vill göra det ”lagligt” så de erbjuder sig att köpa handikappade barn från föräldrarna och säger att de kommer att ta hand om dem, säger Im Cheon-yong till tidningen.

Ji Seoing-ho har protesterat utanför den nordkoreanska ambassaden i London och kommer att prata inför det brittiska parlamentet.

– Regimen hävdar att handikappades rättigheter i Nordkorea respekteras och de skickade atleter till de asiatiska Paralympiska spelen i Inchon tidigare i år, men det är bara för syns skull, säger han till Telegraph.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro