ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Avicii gör musik till ESC med Björn och Benny

Patrick Ekstrand · 15 Apr 2013
Uppdaterad 15 Apr 2013

Björn och Benny – tillsammans med Avicii – står för öppnings-musiken i samband med Eurovision Song Contest i Malmö. Benny Andersson och Björn Ulvaeus kallar samarbetet mycket roligt och inspirerande”.

klar

Artikellänk är kopierad

Avicii gör musik till ESC med Björn och Benny 
  Björn Ulvaeus, Christer Björkman, Ash Pournouri, Benny Andersson och Martin Österdahl .
Avicii gör musik till ESC med Björn och Benny Björn Ulvaeus, Christer Björkman, Ash Pournouri, Benny Andersson och Martin Österdahl .

Efter stort hemlighetsmakeri och rykten om att Abba skulle återförenas står det nu klart hur SVT tänker göra evenemanget den 18:e maj minnesvärt utan att spendera fantasisummor på scendekor och nya arenor.

– Det kommer att vara stora förväntningar på vår sändning. Vi gör allt vi kan för att uppfylla de förväntningarna., säger Martin Öster­dahl, exekutiv producent för ESC 2013.

Låten heter ”We write the story”  och kommer inte att framföras förrän i finalen i Malmö. Österdahl vill inte ens vissla den på Metros begäran, men den är bra säger han.

– I mitt tycke står den sig i all tänkbar konkurrens. Det är ett jättevackert och bra stycke som kommer att skänka glädje till många.

Björn och Benny tillsammans med Avicii är något av ett ”dream team” för SVT.

– Vi vill knyta ihop svensk musiks framgångar som började med att Abba vann Eurovision Song Contest för snart 40 år sedan med det som just nu ligger i framkant, säger Österdahl och dementerar att det kommer att låta som Abba à la 2013.

– Vi vill göra något som är i nuet. Det är roligare att göra något som är här och nu, både för oss och de inblandade artisterna.

Benny Andersson och Björn Ulvaeus kallar samarbetet ”mycket roligt och inspirerande”.

– Vi fick en fin presentation av Martin Österdahl och Christer Björkman om SVT:s vision av ESC, som ledde fram till uppdraget att i samarbete med Avicii skriva ett stycke om samförstånd och gemenskap. 

Alla inblandade tackade ja så fort de fick frågan – den största utmaningen är att få ihop dem i samma rum eftersom Avicii är på turné.

– Det är svårt att få ihop alla superstjärnor, säger Öster­dahl som i brist på den riktige Avicii har på sig en t-tröja med artistens ansikte när han plåtas inför avslöjandet. Men Björn Ulvaeus och Benny Andersson är på riktigt, liksom Christer Björkman och Aviciis exekutive producent Ash Pournouri.

klar

Artikellänk är kopierad

Patrick Ekstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro