ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Avicii tar över topplistorna på Spotify

Gustaf Larsson · 23 Apr 2018
Uppdaterad 23 Apr 2018
Avicii har runt 23 miljoner lyssnare varje månad och toppar listorna.

Avicii har runt 23 miljoner lyssnare varje månad och toppar listorna. Foto: Getty images


Efter Tim Avicii” Berglings död i fredags har han hyllats över hela världen. Nu har flera av hans låtar letat sig högst upp på Spotifys topplistor.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var under fredagskvällen, svensk tid, som den svenska superstjärnan Aviciis dödsfall blev känt. Sedan dess har hyllningarna spridit sig världen över. Under lördagseftermiddagen hölls bland annat en minnesstund för den bortgångna artisten på Sergels torg i Stockholm.

På topplistorna råder det inga tvivel om vad fansen har lyssnat på under helgen. Spotifys topp 50 i Sverige, har tio av Aviciis låtar hamnat på topp elva. Den mest spelade är ”Without you (feat. Sandro Cavazza)”.

Den internationella listan, Spotify top 50 global, har Aviciis låtar fem platser på topp tio. Den mest spelade låten bland alla hans hits är ”Wake me up”, som efter att den släpptes 2013 var den dittills spelade på Spotify någonsin, med 200 miljoner spelningar. I dag har den 597 miljoner spelningar.

Totalt har hans låtar runt 23 700 000 spelningar varje månad på Spotify.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Larsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro