ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Avicii tillbaka i stan

Emma Björkman · 29 Maj 2012
Uppdaterad 29 Maj 2012

Foto: MusicLovesFashion/Splash News/all over press


klar

Artikellänk är kopierad

Vår nya superstjärna Avicii turnerar världen över. Men på fredag spelar han på Söderstadion i Stockholm och på lördag intar han Summerburst i Göteborg.

I mars i år rasade en läktare när DJ-fenomenet Tim ”Avi-cii” Bergling, 22, uppträdde på en av sina tre slutsålda spelningar i Globen. Till följd av det ställdes ett av gigen in. Som kompensation hålls en extrakonsert på Söderstadion i Stockholm på fredag. – Det känns bra att jag hade tid till att göra en ny spelning, säger Avicii.

Dagen efter blir det Summerburst i Göteborg. – Det ska bli skitkul. Det är ett grymt initiativ att starta en elektronisk festival i Sverige, säger han.

På de båda spelningarna kommer han att premiärspela låtar som är så nya att de ännu inte fått några namn. Det finns stora pengar att tjäna i housebranschen. Las Vegas Review Journal skrev förra året att Avicii har fått 700 000 kronor för klubbgig i Las Vegas.

Stämmer det?– Det kan nog bli mer än så men jag har också gjort välgörenhetsspelningar där jag inte har tjänat en krona. Det beror på var man spelar, säger Avicii.

Är det känsligt att prata om pengar?– Nej, men jag vill inte säga för mycket. Det är olika priser för spelningar hela tiden. Om man säger en summa som jag fått för ett specifikt gig kan folk ta det ur sitt sammanhang.

Hur glamoröst är livet som DJ?– Det är mindre glamo-röst än vad många säger. Även om man bor i sviter på hotell och åker privatjet åker jag direkt från planet till hotellet och direkt från hotellet till giget. Man hinner inte njuta av det till hundra procent.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro