ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Avicii var färdig med nytt album när han gick bort

Filip Joelsson · 22 Apr 2018
Uppdaterad 22 Apr 2018
Tim "Avicii" Bergling hade ett nytt album på gång vid tiden för sin död.

Tim "Avicii" Bergling hade ett nytt album på gång vid tiden för sin död. Foto: Getty Images


Avicii hade arbetat färdigt med ett nytt album när beskedet om hans död kom i fredags uppger chefen för hans skivbolag, Neil Jacobsen, till Variety.

klar

Artikellänk är kopierad

I en intervju med Variety berättar Neil Jacobsen, chef för skivbolaget Geffen Records, att Tim ”Avicii” Bergling hade arbetat färdigt med ett nytt album innan han gick bort.

– Vi arbetade på det tillsammans och det var hans bästa musik på år, ärligt talat. Och jag vet eftersom jag arbetat med alla album. Han var så inspirerad. Så peppad, säger Neil Jacobsen till Variety.

Avicii kunde gå in så mycket i sitt musikskapande med arbetet på den nya skivan att han var tvungen att bli utdragen ur studion, berättar Jacobsen.

– Vi var tvungna att sätta sluttider på sessionerna för Tim satt där och jobbade i 16 timmar i sträck, vilket låg i hans natur. Man var tvungen att dra ut honom: ”Tim, kom igen nu, gå och lägg dig. Vila upp dig”. Det är en tragedi.

Det är ännu oklart var som kommer att hända med de nya låtarna, nu när Avicii gått bort.

– Jag har ingen aning. Jag ska sätta mig ned och prata med familjen när alla har haft en möjlighet att andas lite. Jag har faktiskt aldrig varit med om att det här händer med en artist som jag arbetar så nära med. Så, jag vet inte. Vi ska rådfråga familjen och försöka komma fram till vad Tim hade velat att vi skulle göra, säger Neil Jacobsen till Variety.

Tim Bergling blev 28 år.

LÄS MER
Avicii i unik intervju med Metro
klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro