ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Avlopp läckte på Nya Karolinska – spred stank av urin och avföring

Linus Lindgren · 3 Maj 2018
Uppdaterad 3 Maj 2018
Stanken ska ha varit påtaglig.

Stanken ska ha varit påtaglig. Foto: NKS/Kristoffer Marchi


Ett avloppsrör på Nya Karolinska sprang läck under valborgshelgen och en stank av avföring och urin ska ha spridits. Enligt Aftonbladet ledde detta till att steril utrustning behövdes slängas och avdelningar stängdes för sanering.

klar

Artikellänk är kopierad

Byggnationen av sjukhuset Nya Karolinska i Solna har sedan starten varit kantat av skandaler och priset för det nya sjukhuset är långt över budgeten. Nu rapporterar Aftonbladet om ännu ett missöde. Ett avloppsrör ska ha sprungit läck och en stank av avföring och urin ska ha spridits. Som en följd av detta ska en stor del steril utrustning ha behövt slängas.

Enligt uppgifter till till tidningen gick ”stanken av urin och avföring inte att ta miste på”. Enligt personalen som har arbetat med att sanera området under helgen har lukten varit påtaglig.

Enligt Anders Stålhammar, pressansvarig på NKS, ska det inte vara aktuellt att ställa in planerade operationer. Han hänvisar till fastighetsägaren för eventuella kostnader för reparationen.

– Det är ingen påverkan på operationer i det korta perspektivet. Det görs nu en inventering och analys på längre sikt, det kan exempelvis vara artiklar som har något längre leveranstid, säger Anders Stålhammar till tidningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Linus Lindgren
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro