ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Avpixlat publicerade video med sexövergrepp

metro · 29 Nov 2012
Uppdaterad 29 Nov 2012

Foto: Avpixlat


Sajten Avpixlat, som har starka kopplingar till Sverigedemokraterna, har publicerat en video där en ung kvinna utsätts för sexuella övergrepp. Offret kunde identifieras på videon.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i tisdags som sajten Avpixlat lade ut filmklippet som visar hur flera män, som Avpixlat beskriver som "muslimska invandrarungdomar", utnyttjar en ung kvinna sexuellt. Flera medier har skrivit om det och efter stark kritik på bland annat Twitter togs klippet tillfälligt bort. Nu är klippet tillbaka på hemsidan, i en pixlad version.

Motiveringen till publiceringen av videon är, enligt Avpixlat, Expressens publicering av filmen där Sverigedemokrater beväpnar sig med järnrör.

"Den senaste journalistiska trenden är som bekant att lägga ut mobilfilmade klipp där personer i påverkat tillstånd uppför sig illa och sedan hävda att klippen visar inte bara de enskilda personernas utan hela den grupp de tillhör “rätta ansikte”." skriver man på sajten.

Hemsidan har starka kopplingar till Sverigedemokraterna. Enligt SVT tar Avpixlat in donationer genom riksdagsledamoten Kent Ekeroths konto. Han har också registrerat en domänadress för Avpixlat.

I en intervju från 2011 med Sydsvenskan har Sverigedemoktraternas partiledare Jimmie Åkesson sagt att Avpixlat är en "sund sajt".

– Många av våra väljare anser att man uttrycker sanningar där som andra medier inte gör, och det tycker jag är väldigt bra, sa Jimmie Åkesson till tidningen.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro