ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Avslöjad av toffla – får betala 385 505 kronor

Ida Gustafsson · 26 Okt 2015
Uppdaterad 27 Okt 2015
Tofflorna på bilden har inget samband med artikeln.

Tofflorna på bilden har inget samband med artikeln. Foto: Henrik Montgomery/TT


Mannen skadade sitt knä och uppgav för Försäkringskassan att det hänt på väg hem från jobbet. Men myndigheten fattade misstankar – mannen hade haft tofflor på sig när olyckan inträffade. Nu får han betala tillbaka livränta.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var 2003 som mannen skadade sitt knä när han hoppade över ett staket. När han anmälde det till Försäkringskassan uppgav han att det hela hade hänt när han var på väg hem från jobbet, skriver Skövde Nyheter. 

Skador som inträffar under resan till eller från jobbet likställs med skador som uppstår under arbetstid. Mannen som fått en bestående knäskada efter olyckan fick totalt 573 128 kronor i livränta från Försäkringskassan. 

► LÄS MER: Test: Så länge får du vänta i telefonkö till myndigheterna

Men när myndigheten inledde en granskning av ärendet förra året upptäckte de att det i en röntgenremiss stod att mannen fastnat med en toffla i ett staket. 

Försäkringskassans utredare tyckte att det verkade konstigt att mannen haft på sig tofflor på väg hem från jobbet och utredde händelsen vidare. 

Då visade det sig att mannen var sjukskriven och hemma från jobbet den aktuella dagen när olyckan inträffade. Försäkringskassan tog då ärendet till Förvaltningsrätten där mannen menade att han hade glömt bort att han var sjukskriven när han skadade sig. 

Förvaltningsrätten har i en dom bestämt att mannen ska betala tillbaka 385 085 kronor till Försäkringskassan.  

► LÄS MER: Skämtade om att byta Yeezyskor mot njure - fick napp

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro