ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Avslutar sina karriärer – ny hyllas bröderna Sedin av hockeyvärlden

Filip Häggberg · 3 Apr 2018
Uppdaterad 3 Apr 2018
Daniel och Henrik Sedin är omåttligt populära i Vancouver.

Daniel och Henrik Sedin är omåttligt populära i Vancouver. Foto: Getty Images


Daniel och Henrik Sedin ska spela två matcher till i NHL. Sen är de svenska hockeylegendarernas karriärer över. Så här har de hyllats efter beskedet.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var på annandag påsk som beskedet kom: Tvillingarna Daniel och Henrik Sedin slutar spela ishockey efter säsongen. 37-åringarna skrev ett öppet brev på Vancouver Canucks hemsida om beslutet.

”Vi inledde året inställda på att ta ett beslut efter säsongen, men snart stod det klart – efter diskussioner med våra familjer under årets gång – att det här blir vår sista säsong. Det känns rätt för oss alla. Att vara en del av Canuck-familjen i 18 säsonger har varit vårt livs bästa period, men det är dags att fokusera på våra familjer och livet efter hockeyn”, löd delar av det.

En halvtimme efter att brevet offentliggjordes var nästa match slutsåld, enligt tidningen Vancouver Sun.

Och ”Sedinarnas” popularitet går inte att ta miste på. Nyhetsbyrån Canadian press skriver att tvillingarnas ”förmåga att hitta varandra på isen fick motståndarna att skaka på huvudet”.

”Det är en prestation för en atlet att hyllas av en nästan samstämmig hockeyvärld, men så var det för tvillingarna Sedin när de meddelade att de slutar”, skriver CBC News.

På Twitter blir Daniel och Henrik lovordade av fansen under hashtaggen #thankyousedinsdär de kallas legendarer och hjältar.

”De har varit med oss i nästan två decennier, vilket betyder att en hel generation av Canuck-fans har växt upp med berättelsen om de enastående tvillingarna från Örnsköldsvik, två som kom att symbolisera det bästa i spelet och det bästa i oss”, skriver Ed Willes, sportkrönikör på lokaltidningen The Province.

Tvillingarnas sista match blir natten mot söndag mot Edmonton, 04.05 svensk tid.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro