ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Avspärrat i centrala Göteborg efter väsklarm

Johanna Ohlson · 13 Mar 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: Scanpix / Montage


klar

Artikellänk är kopierad

Polisen har hittat en misstänkt väska mellan Centralstationen och Nordstan. Ett område kring First hotel har spärrats av.

Strax före fyra sköt polisen väskan. Enligt Metros reporter på plats ser väskan ut vara tom.

– Så vitt jag kan se är den tom, nu har polisens bombrobot tagit upp den.

Tjugo minuter över fyra tog polisen upp den sönderskjutna väskan och gick därifrån. Samtidigt låste hotellet upp sin entré och avspärrningarna på Nils Ericsonsgatan hävdes.

Väskan hittades utan ägare vilket fick polisen att fatta misstankar. Än kan man inte utesluta att det rör sig om någon bomb men beslut om att kalla in bombtekniker är ännu inte taget.– Vi kan inte göra det så fort vi hittar en väska. De slängs i parti och minut. Men vi kan heller inte negligera det. 

Nils Ericsonsgatan, normalt en av centrala Göteborgs mest trafikerade gator, var vid 15-tiden helt rensad från trafik.Bussar och spårvagnar gick andra vägar, runt det avspärrade området.Resenärer uppmanades att inte ta sig till Nils Ericsonterminalen utan i stället till Drottningtorget eller Brunnsparken.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Ohlson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro