ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Avstängda Xboxar reas ut på Blocket

Kristoffer Rengfors · 13 Nov 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Klicka på bilden för större version.

Klicka på bilden för större version.


klar

Artikellänk är kopierad

Tidigare i veckan stängde Microsoft av ett okänt antal modifierade Xbox-konsoler från spel via Internet. Nu översvämmas Blocket och liknande sajter av de lamslagna spelkonsolerna.På sajter som Ebay, Craigslist, Blocket och Tradera, är det nu lätt att fynda en Xbox 360. Enda problemet är att de allra flesta av fynden inte kommer att kunna användas för att spela över internet. Bara på Blocket finns hundratals annonser där modifierade konsoler säljs av på grund av att de inte längre kan användas för nätspel.Microsoft stängde tidigare i veckan av mellan 600 000 och en miljon konsoler, beroende på var uppgifterna kommer ifrån, från spel via nätverket Xbox Live. Konsolerna hade alla modifierats för att kunna spela piratkopierade spel eller för att kunna spara spel på konsolens hårddisk. Enligt ett uttalande från Microsoft kommer konsolerna aldrig att kunna användas på Xbox Live igen, varför nätfyndare kan behöva vara försiktiga och tänka sig för.  

De allra flesta svenska säljare vill ha runt 2 000 kronor för en moddade Xbox, många har även garanti kvar på det jobb som gjorts när konsolen byggdes om.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro