ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Avvisades från krogen – satte fyr

Evelina Olsson · 2 Maj 2014
Uppdaterad 3 Maj 2014

Mannen ska ha blivit så upprörd över att han inte släppts in på krogen med detsamma att han hämnades med att tända på. Nu döms 19-åringen vid Ystad tingsrätt till tre månaders fängelse för mordbrand. Eldsvådan släcktes med hjälp av öl.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var den 14 mars som en grupp ungdomar arrangerade en mindre förfest i anslutning till den populära krogen utanför Ystad. Förfesten ägde rum i en intilliggande bod och planen var att ungdomarna därefter skulle bege sig till den riktiga festen på krogen.

Dock blev ett antal av dem stoppade i dörren och uppmanade att invänta det officiella öppnandet av festen som skulle ske inom några minuter.

Ungdomarna blev också informerade om att de skulle få betala inträde på 100 kronor vardera. Det var i detta skede som den nu dömde 19-åringen tog sig tillbaka till boden och satte eld på en soffa. Enligt den brandtekniska undersökningen fanns det en betydande risk att boden kunde bli helt övertänd på bara några minuter och därefter sprida sig till huvudbyggnaden.

Tack vare en festdeltagare som upptäckte branden och som lyckades släcka den med hjälp av öl ur de burkar som fanns på plats ledde eldsvådan inte till några större materiella skador. 

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro