ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Avvisningen stoppades – Zoran tillbaka hos familjen

Leif Oldenburg · 8 Dec 2013
Uppdaterad 8 Dec 2013
Zoran hissar sonen Luka.

Zoran hissar sonen Luka. Foto: Gustav Hugosson


Efter tio år i Sverige skulle Zoran avvisas till Serbien. Men avvisningen stoppades i sista stund och i stället fick han fira helg med familjen. "Just nu känner vi oss som världens lyckligaste människor."

klar

Artikellänk är kopierad

Zoran omgiven av familjen.
Zoran omgiven av familjen.Foto: Gustav Hugosson

– Jag är jättelycklig, det går inte att beskriva. Nu ska jag träffa min advokat och diskutera hur vi ska gå vidare.

För hustrun Ana och sonen Luka har de senaste två veckorna varit en mardröm.

– Just nu känner vi oss som världens lyckligaste människor, säger Ana som vill tacka alla som har stöttat familjen.

Metro har i tidigare artiklar berättat om Zoran som redan 2006 överklagade Migrationsverkets beslut om avvisning. Efter det hörde han ingenting från svenska myndigheter och livet rullade på.

Zoran fick F-skattsedel, startade ett eget företag, betalade skatt regelbundet och köpte bostadsrätt med banklån. För fyra år sedan började sonen i skola. Zoran hade ingen tanke på att han vistades i landet illegalt

– Jag har inte gömt mig. Alla räkningar har kommit till min hemadress. Jag har väntat på besked från Migrationsverket men det har aldrig kommit något papper, säger han.

För två veckor sedan slog gränspolisen plötsligt till och hämtade Zoran på hans arbetsplats. Han placerades i Migrationsverkets förvar i väntan på avvisning till Serbien.

I torsdags eftermiddag satt han på förvaret i Märsta och väntade på planet till Serbien. Ana och Luka var där för att ta adjö. Då kom beskedet – avvisningen stoppades.

– Till och med personalen på förvaret kom fram och gratulerade, berättar Ana när Metro träffar familjen.

Vad som händer nu är oklart. Ärendet är inte avslutat – det är bara själva avvisningen som har skjutits på framtiden. Zorans advokat arbetar för att han ska få permanent arbets- och uppehållstillstånd.

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Oldenburg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro