ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Awat: Polisen sa åt mig att lämna Sverige

Tobias Andersson Åkerblom · 18 Maj 2014
Uppdaterad 18 Maj 2014

Civilklädda poliser ska ha kommit hem till familjen Mezori i Hammarkullen, vägrat ta av sig skorna när de gick på dyra mattor, knuffat och hotat att arrestera dem – allt för att hitta en släktings pass.

klar

Artikellänk är kopierad

Sairan och Awat Mezori berättar att de behandlats otrevligt av poliserna som kom hem till dem på jakt efter en släktings pass.
Sairan och Awat Mezori berättar att de behandlats otrevligt av poliserna som kom hem till dem på jakt efter en släktings pass.Foto: Christina Blom

I torsdags förra veckan gjorde gränspolisen ett oväntat besök hos familjen Mezori. De ska ha varit ute efter en av deras släktingars pass. 

Till en början var föräldrarna i familjen inte hemma  – och polisen ska ha börjat med att fråga ut deras 11-åriga dotter.

Pappan Awat Mezori berättar att han var tillmötesgående mot poliserna när han kom hem. Han ska ha sagt att familjen kunde lämna lägenheten medan polisen genomsökte den – så länge de tog av sig skorna. Men poliserna ska ha vägrat. 

– De sa till mig att du har inte anpassat dig till Sverige så det är bättre att du lämnar landet, säger Awat Mezori. 

När Awat Mezori insisterade på att poliserna skulle ta av sig skorna innan de trampade på familjens dyra mattor kom en av dem och knuffade honom, uppger han.  

– Han sa att att om inte din barn var här skulle jag ta handbojor och gripa dig. Min elvaåriga dotter började gråta, säger han. 

Marita Bengtsson, utredningschef vid gränspolisen i Västra Götaland, menar att polisen har fritt fram att prata med minderåriga när det inte handlar om förhör. 

– I det här fallet var det absolut inte tal om något förhör, säger hon. 

Det blir alltid ordväxlingar i samband med ingripanden, menar hon – och det är inget konstigt att polisen vägrar ta av sig skorna. 

– Polisen går in med skor. Det är ett arbetssätt helt enkelt, säger hon.

Polisen går alltid in med skor?

– Ja. Du hör ju själv hur dumt detta låter, säger hon.

”Så här får inte polisen bete sig”

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Andersson Åkerblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro