ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Axén Olin besviken över regeringens nya budget

Ulrica Widsell · 20 Sep 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Stockholms finansborgarråd Kristina Axén Olin (m) blev besviken över regeringens satsningar på vägar och spår i budgeten i går. Satsningarna räcker inte till.

– Jag känner oro över att den nödvändiga utbyggnaden av E 18 försenas när Norra länken tar de resurser som finns i dag, säger hon.Oppostionsborggarådet Carin Jämtin (s) delar oron för att vägsatsningar hotas. Hon är också kritisk till hur budgen slår mot villaägare och bosadsrättsinnehavare i Stockholm.– Regeringen höjer reavinstskatten när man säljer sin lägenhet från 20 till 22 procent och inför en skatt som kan benämnas ”Stockholmsskatt” på reavinst man skjutit upp. Den nya boskatten är krånglig och orättvis. Budgeten riskerar att leda till räntehöjningar, som slår extra hårt mot Stockholm, säger hon.Trafiklandstingsrådet Christer G Wennerholm (m) utgår från att regeringens satsning på 330 miljoner kronor till Banverket för förbättrad järnvägstrafik innebär pengar till SL-trafiken.– En stor del av pengarna kommer att gå till att bygga bort problem som orsakar förseningar tågtrafiken i väntan på de stora förbätttringarna med Citybanan och tågtunneln, säger han.Urica Widsell

klar

Artikellänk är kopierad

Ulrica Widsell
Ulrica Widsell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro