ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Axl Rose kan kosta Café Opera tillståndet

David Baas · 30 Jun 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

När rockstjärnan Axl Rose lämnade Café Opera efter den ökända bråkkvällen hade han en champagneflaska i handen, vilket kan vara ett brott mot alkohollagen. – Det är ett brott mot alkohollagen. Det gäller såväl Axl Rose som Kalle Svensson, och på Café Opera eller Hassans pizzeria, säger Jan Olof Tidbäck, samordnare för operation krogsanering på Länsstyrelsen i Stockholm. Det var efter konserten på Globen i måndags kväll som Axl Rose, sångare i Guns’n’Roses fortsatte festandet, som slutade i bråk på Berns Hotel. Tidigare på kvällen kom han till Café Opera med en champagneflaska i handen. TV 4:s nyheterna filmade när rockstjärnan kom till och lämnade Café Opera. På bilderna ser man att han har en champagneflaska i handen och att vakterna inte ingriper. Att ta med sig alkohol från serveringsstället är ett brott enligt alkohollagen. Det kan leda till att kommunens socialnämnd varnar krogen eller återkallar krogens alkoholtillstånd. – Ser kommunens tillsynsmän en sådan här händelse kan man ta upp det som ett ärende. Sedan får man ta upp hur bevisvärdet är på den dokumentationen. Då får krogen slingra sig ur den bevisningen, säger Tidbäck.

•• Är krogarna generellt mer flathänta när internationella storstjärnor kommer på besök? – Ja, det här är ingen engångsföreteelse. Det ligger i krogens intresse att dra till sig de här storstjärnorna och att man då tänjer på alkohollagens regler. Enligt Café Operas chef Abbe Ibrahim tog Axl Rose inte med sig flaskan in på krogen. – Vi tog ifrån honom flaskan när han kom. När han gick därifrån fick han tillbaka sin dryck. Han fick tillbaka det han hade med sig, säger han.

•• Har ni en låt-gå-attityd mot internationella storstjärnor? – Nej, varför skulle vi ha det?, säger Abbe Ibrahim.

klar

Artikellänk är kopierad

David Baas
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro