ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Azamjon, 23, räddade kvinna från att bli överfallen av killgäng

Malin Hansson · 9 Jan 2016
Uppdaterad 12 Jan 2016

Foto: Privat


23-årige Azamjon Shokirgv var ute och körde på nyårsafton när han räddade en kvinna från att bli överfallen av ett killgäng. När jag såg vad killarna gjorde blev jag jättearg”, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

På nyårsaftonskvällen körde 23-åriga Azamjon Shokirov runt i centrala Kalmar för att hjälpa sina vänner hem från krogen. Men någon annan fick den största hjälpen.

Eftersom Azamjon själv inte dricker alkohol agerade han chaufför under kvällen och var på väg hem efter att ha kört hem sina kompisar från krogen. Men vid en korvkiosk såg han någonting som fick honom att sakta in, vilket Barometern skrivit om.

– Jag såg att det var massa killar som stod nära en tjej. Jag ville veta vilka det var så jag saktade in. Först tänkte jag att de kände varandra men plötsligt sprang två killar dit och omringade henne och tog på henne. Då blev jag förbannad och gick fram frågade hur hon mådde och om hon känner killarna. Det gjorde hon inte, berättar Azamjon för Metro.

Azamjon blev upprörd och bad kvinnan sätta sig i hans bil så han kunde köra hem henne. Killarna blev arga över att han räddade kvinnan från dem och skrek på Azamjon.

–Två killar kom fram till mig och var jättearga på mig och skrek, sedan försökte de sätta sig i bilen. Jag blev jättearg och skrek åt dem att dra åt helvete, då gick de ut, säger han.

Azamjon körde hem kvinnan till sina föräldrar, som till en början var förvirrade över situationen men sedan var tacksamma över Azamjons hjältedåd.

– Dagen efter skickade jag mail till hennes Facebook för att fråga hur hon mådde. Hon var jätteglad och hennes föräldrar har tackat mig jättemycket. Men det behövs inte för jag hjälpte för att det är så man ska göra, man måste hjälpa varandra. Hade jag lämnat henne med killarna hade något mycket värre kunnat hända.

LÄS MER
Skåning i strumplästen grep pistolrånare: ”Riktig hjälte”
klar

Artikellänk är kopierad

Malin Hansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro