ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Backabarnens bondgård hotad

metro · 8 Okt 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Julia, Fredrika och Calista på den kooperativa förskolan Backa västergård som tvingas till ombyggnationer för 200 000 kronor. 

Julia, Fredrika och Calista på den kooperativa förskolan Backa västergård som tvingas till ombyggnationer för 200 000 kronor.  Foto: Christina blom


Backa västergård saknar 200 000 kronor

klar

Artikellänk är kopierad

Ekonomiska problem hotar Backa västergård. Nya lagar tvingar gården att rusta upp för 200 000 kronor. Men vem ska betala?På Backa västergård har barn och djur samsats i tio år. Men nu har gården stött på problem. 200 000 kronor behövs för att ågärda flera brister som upptäckts. Men ingen vet vem som ska betala.– Vi har inte alla de pengarna. Får vi inte hjälp att bekosta det vet vi inte hur vi ska lösa det, säger ordförande i föräldrakooperativet som driver gården, Henric Sundman.

Backa västergård är både en kooperativ förskola och en bondgård öppen för allmänheten. På grund av nya djurskyddslagar måste gården rustas upp och byggas till. Trots att bondgården är öppen för alla barn i kommunen är det inte självklart att kommunen är med och betalar.

– Vi driver gården på uppdrag av Backa. Nu försöker vi reda ut på vems bord de här kostnaderna ska ligga. Vi gör en hel del arbete ideellt och kan tänka oss att göra det även nu men det finns en gräns för vad vi orkar och får göra. Men vi har en god dialog med Backa och är hoppfulla om att det kommer att lösa sig, säger Henric Sundman.

I morgon ska ärendet behandlas av Backa stadsdelsnämnd.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro