ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bacon tillbaka på frukostbuffén på svenska hotellen

Alva Forsberg Fierro · 23 Nov 2015
Uppdaterad 23 Nov 2015

Foto: All Over Press


Förra vecka meddelade en av Nordens största hotellkedjor att de tar bort bacon och korv från frukostbuffén. Men nu är de tillbaka igen.

klar

Artikellänk är kopierad

Efter larmet om hälsofaran med bacon och korv valde hotellkedjan Nordic Choice att stryka dem från menyn på sina Comfort-hotell. Ägaren Petter Stordalen menade att han ville slå ett slag för miljön och samtidigt utmana konventioner om vad ett hotell ska vara.

► LÄS MER: Susanna, 116: Ät bacon så länge du lever

Men kritiken från gästerna lät inte vänta och den bacon-fria frukosten blev en kort historia. I ett pressmeddelande som släpptes under måndagen meddelar nu kedjan att de plockar tillbaka den kära fettbomben.  – Vi på Comfort Hotels ser oss som en hotellrebell som vill utmana det traditionella. Responsen från gäster visar tydligt att vi verkligen gjorde just det. Även om många berömde oss för åtgärden så har majoriteten av gästernas synpunkter varit tydligt. Därför tar vi tillbaka baconet, säger Camilla Bergman, varumärkeschef på Comfort Hotels i ett pressmeddelande. 

► LÄS MER: Forskare har upptäckt alg som smakar bacon

Men hotellkedjan kommer framöver även att erbjuda fler nyttiga alternativ på menyn.  – Hälsosammare alternativ på frukostbuffén är fortfarande ett löfte till våra gäster. Gästerna kan kombinera bacon med massor av frukt och grönsaker, säger Camilla Bergman.

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro