ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Baconkyrka erkänns inte som religion i Sverige

Tomas Lundin · 3 Maj 2016
Uppdaterad 3 Maj 2016

Foto: All Over Press


Bacon är inte religion. I alla fall inte enligt Kammarkollegiet, som avslår United Church of Bacon status som trossamfund.

klar

Artikellänk är kopierad

Kyrkan startades av ett gäng ateister i Las Vegas, USA, 2010, som en religiös parodi och håller bröllop, dop och begravningar. De vill att icke-religiösa ska behandlas på samma sätt som religiösa och uppmuntrar vetenskap och kritiskt tänkande.

I april ansökte en svensk del av kyrkan om att få registreras som trossamfund, med samma rättigheter som till exempel kristna, muslimer eller hinduer. Nu har de fått nobben av Kammarkollegiet, med motivation att fullständiga handlingar inte inkommit. 

”Samfundet har inte heller besvarat Kammarkollegiets frågor avseende huruvida United Church of Bacon, Swedish branch är en gemenskap för religiös verksamhet, i vilken det ingår att anordna gudstjänst eller hur beslut fattas i trossamfundets angelägenheter.”

Beslutet är inte slutgiltigt, utan kan överklagas.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro