ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bad om hastighetskontroll – föll på eget grepp

Jenny Sköld · 5 Apr 2012
Uppdaterad 5 Apr 2012

Twittrade till polisen och bad om hastighetskontroll – men den enda som åkte fast var han själv. Inlägget kostade Henrik Ismarker 2.400 kronor – i böter.

klar

Artikellänk är kopierad

Henrik Ismarker twittrade till polisen och bad om en hastighetskontroll på vägen i Stockholmsförorten Mälarhöjden där han bor. Polisen tog honom på allvar och genomförde kontrollen – redan nästa dag. Utfallet? En enda person åkte fast – Henrik själv. "Dagens pucko är jag. Men det var nyttigt", skriver han på sin blogg och beskriver hur det gick till. På vägen pratade han med sin fru om hastighetskontrollen, men gasade ändå lite uppför en backe. Väl uppe åkte han i sin egna fälla. – Jag trodde väl att de skulle göra en kontroll, men kanske inte redan nästa dag, säger han, lite buttert. Henrik Ismarker publicerade twitterkonversationen på sin blogg med argumentet: "Vad ska man göra sen då? Tiga ihjäl det eller vara transparent och öppen? Jag valde naturligtvis det senare." Ett beslut som väckt mångas munterhet. Men själv tycker han inte uppskatta situationen. – Jag förstår inte varför alla journalister måste ringa till mig. Allting står ju i bloggen. Läs där i stället. Här är hela konversationen mellan Henrik och Söderortspolisen (@OCSöderort):Henrik Ismarker: @OCSoderort Hej, är Mälarhöjden ert område? Planera i så fall gärna en hastighetskontroll någon morgon, på Mälarhöjdsvägen ner mot Bredäng.Polisen Söderort: @henke ja, Mälarhöjden tillhör Söderortspolisen och npo Skärholmen. Jag meddelar dem och trafikgruppen om behov av hastighetskontroll. Henrik Ismarker: @OCSoderort Tack! Det är speciellt på sista biten ner mot (och in från) Ålgrytevägen som det gasas friskt. Funderar på att bygga egen bula. Polisen Söderort: @henke har själv bott på gatan så jag vet precis vad du menar. Egen bula är inte att rekommendera men möjligen att fråga hos trafikkontoret. Henrik Ismarker: @OCSoderort Har stött på flera ggr där utan resultat. Nu vill dom ju bygga ny infart i samma korsning. Jag vill ist. ha rondell innan Lyran. Henrik Ismarker: @OCSoderort Fint att ni kunde vara på plats redan i dag. Tyvärr blev det dyrt även för mig.Polisen Söderort: @henke kändes bra att vi kunde få till en kontroll direkt, men blev alltså en dyr läxa för dig. Tack för att du bjuder på dig via twitter. Henrik Ismarker: @OCSoderort Så otroligt klantigt. Pratade om ev. kontroll i bilen men så gasade jag på lite över krönet. Rapportera gärna om utfallet sen. Polisen Söderort: @henke utfallet ja, ...... det var visst bara en av dem som passerade kontrollen som inte höll hastigheten .....Henrik Ismarker: @OCSoderort Kan inte bli större fail alltså. Men tack för läxan.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro