ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Båda fick grönt ljus – porscheföraren dog

Tomas Lundin · 31 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

PÅKÖRD. En man blev påkörd av en spårvagn i Oslo i fredags i sin Porsche cabriolet. Under onsdagen dog han av sina skador. Polisen tror att olyckan berodde på ett trasigt trafikljus. Både spårvagnen och bilen hade grönt ljus.

– Vi är helt säkra på att båda fått grönt ljus. Nu ska undersöka hur lyset i korsningen fungerar, säger chefen för trafikpolisen Ingrid Nestvold till IOslo.no.

Bilisten svängde vänster och blev träffad av spårvagnen från förarsidan. Inga vittnen som kan bekräfta att det var trafikljuset som ledde till olyckan har trätt fram.

I Oslo finns det flera trafikljus som kan ge bilar och spårvagnar grönt ljus.

–  Det är inget tekniskt fel om det har skett. Det är separata trafikljus för spårvagn och bilar och båda kan få grönt samtidigt, säger Oslo Sporveiers kommunikationschef Cato Asperud till IOslo.no.

I stället är det upp till spårvagnsförarna att se till att de har fri sikt innan de gasar på. Oslo Sporveier planerar inte att göra något åt trafikljusen på grund av olyckan.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro