ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Båda makarna häktade för Husbymordet

Leif Oldenburg · 27 Jun 2013
Uppdaterad 27 Jun 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Brottsmisstankarna mot det gifta par som misstänks ha mördat en man i Husby för 25 år sedan har skärpts.  Både mannen och kvinnan är nu häktade på sannolika skäl misstänkta för mord.

Den 60-åriga kvinnan greps redan i början på juni och i måndags hämtades hennes 65-åriga make av polisen i parets bostad i nordvästra Stockholm.

Torsdagens häktningsförhandlingar hölls bakom stängda dörrar. Både mannen och kvinnan häktades på sannolika skäl misstänkta för mord, den starkare graden av misstanke.

– I vart fall mannen har lämnat spår efter sig i den mördades lägenhet, säger åklagaren Anders Tordai till Metro.

Det var i mars 1988 som en 43-årig man hittades mördad i sin lägenhet på Stavangergatan i Husby. Han hade dödats med enda hugg av ett stickvapen. I lägenheten påträffades en kniv som tros vara mordvapnet. Polisen hittade även ett damarmbandsur av märket Pulsar och flera cigarettfimpar. Trots fynden och flera vittnesuppgifter lyckades polisen aldrig gripa någon misstänkt.

– Tack vare den tekniska utvecklingen har vi kunnat följa upp spåren i lägenheten bättre nu än 1988. Vi väntar fortfarande på svar från flera dna-analyser, säger Anders Tordai.

Den nu 65-åriga kvinnan hördes av polisen redan 1988, eftersom hon fanns i offrets bekantskapskrets. Däremot var hon aldrig misstänkt för själva brottet.

De senaste 25 åren har paret levt ett normalt liv i en lägenhet inte långt från mordplatsen. Ingen av dem har begått något allvarligt brott. Båda två nekar till anklagelserna.

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Oldenburg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro