ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Badade i Västra hamnen – bröt bröstkorgen

Annika Anjou · 31 Jul 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
Badade i Västra hamnen – bröt bröstkorgen Rune Janssons fru Barbro ramlade omkull vid en av badbryggorna i Västra hamnen i Malmö. Barbro bröt bröstbenet, men Malmö kommun frånsäger sig allt ansvar.

Badade i Västra hamnen – bröt bröstkorgen Rune Janssons fru Barbro ramlade omkull vid en av badbryggorna i Västra hamnen i Malmö. Barbro bröt bröstbenet, men Malmö kommun frånsäger sig allt ansvar. Foto: Stig-Åke Jönsson/MalmöBild


klar

Artikellänk är kopierad

– Det finns bryggor med stege ner till vattnet och tusentals människor badar – hur i hela friden ska vi turister förstå att Västra hamnen inte är en badplats? Rune Jansson från Lerum är arg, ledsen och bekymrad. Malmöbesöket slutade illa för hans 67-åriga hustru Barbro. Hon badade där tusentals andra badade i Västra hamnen, halkade på det hala träet och bröt sönder bröstkorgen. Hon är helt sängliggande och fick ambulansfärd hem till västkusten igen. När Rune Jansson ringde Malmö stad om de hala bryggorna, fick han kalla handen. – De har inget ansvar, för det är ingen badplats upplyste de om, säger Rune ilsket. Semestern är förstörd och ambulanssjukresan kostar 7 000 kronor. Rune kräver ersättning och dessutom att kommunen antingen tar sitt fulla ansvar för badandet eller tar bort bryggorna samt skyltar tydligt att det inte är ett allmänt bad. – Det är beklagligt att en olycka har hänt, säger Peter Ander på gatukontoret. Men kommunens hållning sedan folk började bada i Västra hamnen är att bad utanför Djuphavsbadet sker på egen risk. Sundspromenaden är ingen badplats som kommunen ansvarar för. Däremot algstädas de hala trädäcken ibland. – Vi får kanske fundera över om vi behöver göra något ytterligare och vara tydligare i informationen till turister, säger Peter Ander.

klar

Artikellänk är kopierad

Annika Anjou
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro