ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Badade sexårig i iskallt vatten – styvpappa dömd

Linus Lindgren · 7 Maj 2018
Uppdaterad 7 Maj 2018
Mamman frias från alla misstankar.

Mamman frias från alla misstankar. Foto: IBL


Den sex år gamla flickan tvingades bada i iskallt vatten. Hennes hjärta slutade slå när hennes kroppstemperatur låg på 26,8 grader. Den misstänkta mamman och styvpappan frias nu för misshandel. Men styvpappan döms till fängelse och utvisning för grov frihetskränkning.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var några dagar innan julhelgen som flickans mamma ringde in till SOS alarm och sa att hennes barn inte andades efter att hon hade badat, enligt Aftonbladet.

När ambulansen kom till platsen var flickan medvetslös och hennes hjärta hade slutat slå. Ambulanspersonalen kunde med hjälp av adrenalin och en defibrillator starta flickans hjärta. När flickan kom till sjukhuset var hon kraftigt nedkyld med en kroppstemperatur på 26,8 grader.

Polisen misstänkte att mamman och styvpappan hade tvingat henne att bada i iskallt vatten. Enligt Dagens Nyheter hävdade mamman och styvpappan att flickan badade och att de kollade så att vattnet var varmt var åttonde minut. Detta är omöjligt enligt rättsläkaren och intensivvårdläkaren.

Flickan har berättat i förhör att hennes mamma och styvpappa brukar bada eller duscha henne i kallt vatten när hon har varit olydig eller sagt fel saker.

Tvångsbadet rubricerades som synnerligen grov misshandel och både mamman och styvfadern misstänktes. De misstänktes även för grov frihetskränkning.

Nu har domen kommit. Mamman frias på alla punkter men styvpappan döms till 1,5 års fängelse och utvisning för grov frihetskränkning. Han frias för misshandeln.

Mannen har erkänt att han flera gånger slagit flickan med ett bälte och duschat henne kallt. Han har motiverat handlingarna med att flickan ”till exempel dragit bort skinn från fingrarna trots att hon inte fått göra det” enligt DN.

klar

Artikellänk är kopierad

Linus Lindgren
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro