ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bäddat för kravaller vid antimuslimsk manifestation

Metro-TT · 20 Mar 2013
Uppdaterad 21 Mar 2013
Bäddat för kravaller vid antimuslimsk manifestation Medlemmar ur Swedish Defence League tillsammans med representanter för organisationen SION vid en manifestation på Norra Bantorget i Stockholm förra året.

Bäddat för kravaller vid antimuslimsk manifestation Medlemmar ur Swedish Defence League tillsammans med representanter för organisationen SION vid en manifestation på Norra Bantorget i Stockholm förra året. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Antimuslimska organisationen Swedish Defence League (SDL) planerar en manifestation i Malmö på lördag. En massiv kontrontation väntas.

SDL har fått polistillstånd för sitt möte, som dock flyttats från Möllevångstorget till Stortorget. Enligt organisationens hemsida ska det bli en manifestation "mot politisk islam" och mot påstådda begränsningar i yttrandefriheten.

En Facebookgrupp som heter "Stoppa SDL" har skapats. På svenska, engelska, arabiska och spanska uppmanas till en blockad av Swedish Defence Leagues demonstration.

"Vi kommer fortfarande samlas på Möllevångstorget klockan 12 för att tillsammans fira att vi alla har skrämt dom till Stortorget och sedan gå tillsammans till Stortorget för att blockera deras manifestation", står 

I skrivande stund har nästan 1 500 personer anmält sig till motdemonstrationen, som lovar att "skicka hem SDL på första tåg norrut". 

Demonstrationen sammanfaller dessutom med MFF:s genrep inför allsvenska premiären, med traditionell samling på Möllevågstorget.

– Det kan bli oroligheter, säger polisens informationsansvariga Ewa-Gun Westford till TT.

Motdemonstrationen, som anordnas av Skåne mot rasism, saknar tillstånd. 

– Vårt primära mål är att den tillståndsgivna manifestationen ska kunna genomföras utan alltför mycket störningar, säger Westford.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro-TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro