ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Badhuset inför könsneutralt omklädningsrum: "Är på tiden"

Alva Forsberg Fierro · 9 Nov 2015
Uppdaterad 9 Nov 2015
ARKIVBILD.

ARKIVBILD. Foto: TT/ All Over Press


Karlsrobadet i Eslöv lanserar ett könsneutralt omklädningsrum. Vi tycker att det är på tiden”, säger badhuschefen Maria Håkansson till Kvällsposten.

klar

Artikellänk är kopierad

Flera badhus runt om i landet har valt att införa könsneutrala omklädningsrum för sina gäster. Nu har även Karlsrobadet tagit steget. Numera finns det ett omklädningsrum för kvinnor, män samt ett könsneutralt sedan 24 augusti, skriver Skånska Dagbladet

– Vi har inte haft någon direkt efterfrågan, men vi tycker att det ligger i tiden, säger badhuschefen Maria Håkansson till Kvällsposten

►LÄS MER: De vill ha könsneutrala trafikskyltar

Rummet riktar sig även till de gäster som har vårdare med sig av motsatt kön. Det finns tillgång till liftar och utrustning för rörelsehindrade. En lapp i regnbågsfärgerna upplyser gästerna om vilket typ av rum det är. 

– Jag har ingen statistik på hur många som använder det, men det finns om man känner att man behöver använda det, säger Maria Håkansson.

►LÄS MER: 14-årig flicka struntade i bikiniöverdel – fick inte bada

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro